miercuri, 25 mai 2011

Miercurea fara cuvinte-4

                                           alaturi






miercuri, 18 mai 2011

Miercurea fara cuvinte-3




de partea cealalta...






sâmbătă, 14 mai 2011

Să fii autentic



Fiecare dintre noi are momente în viaţă în care se întreabă dacă este autentic sau nu, dacă este el însuşi cu adevărat.

Trecem prin clipe când inspiraţia ne loveşte cu aripi de geniu şi simţim o uimire beatificantă faţă de capacităţile noastre. Sunt apoi acele momente în care nu avem nici o părere despre ceva anume, nu putem pur şi simplu să înţelegem ori să ne exprimăm. Simţim o uşurare când altcineva ne spune opinia sa ori ne arată o soluţie, pe care automat o adoptăm şi o manifestăm.

Vin apoi situaţiile în care înţelegem deodată mai multe perspective, suntem de acord cu ele şi ştim că  orice am alege ceva se va pierde. Atunci facem o alegere, oricare, şi aşteptăm să vedem urmările.

Există în egală măsură perioade în care credem că suntem unicii deţinători ai unui sens, ai unei trăiri, ai unor răspunsuri până când descoperim uimiţi aceleaşi manifestări în alţi oameni sau aceleaşi adevăruri care există de dinaintea percepţiei minţii noastre.
În ceea ce mă priveşte, autencititatea mi se pare că este o trăsătură înnăscută a fiecărui om, indiferent cum ne apare el la un moment dat (influenţabil sau original) şi nu caut să i-o verific; cred că autenticitatea poate fi revelată făcând următorul experiment: o masă mare de oameni, să zicem un milion, recitând aceeaşi poezie sau cântând acelaşi cântec, cu siguranţă va exista un milion de moduri diferite de exprimare. După cum fiecare fulg de zăpadă este acelaşi dar în esenţă altul, tot aşa, fiecare om este autentic.


Şi mai ştim, fiecare dintre noi, că de fiecare dată, la fiecare manifestare a noastră, originală sau indusă ori inspirată, am ales ceea ce ne-a reprezentat în acel moment, chiar dacă am fost mulţumiţi sau nu după aceea. Atunci, însă, chiar şi neştiind, am ştiut ce am ales, ce am manifestat.

Ceea ce poate să ne deruteze în momentul când nu admitem originalitatea celuilalt sau a noastră este faptul că uităm o lege a firii: tot ceea ce este viu se schimbă.

Prin urmare, ca să parafrazez un salut celebru, voi încheia astfel:

Autenticitatea mea salută autenticitatea ta şi schimbările prin care treci, oricine ai fi şi de oriunde eşti TU.






vineri, 13 mai 2011

vineri seara în cuvinte

Pentru că nu am avut o fotografie pe care să o postez pentru miercurea fără cuvinte, voi trimite prin postarea de acum, tuturor, o trăire ilustrată, ascunsă în rândurile ce urmează:

E o seară de week end  calmă, cu muzică şi arome de scorţişoară, cu imagini de soare şi azuriu roşcat de cer spre apus rămase pe retină; e o seară senină în suflet ca un lac limpede din Făgăraş. Pentru câteva momente am lăsat unghiul braţelor să se deschidă şi din colţul din inimă am cuprins toată fiinţa.  

Să fie Mozart într-o astfel de seară!




miercuri, 4 mai 2011

Miercurea fara cuvinte 2

Il pleut...



(Foto nu imi apartine. Imi place ideea.)