miercuri, 16 aprilie 2014

O altfel de privire-49-Înflorire

Creştea în fiecare zi tot mai mult îmbogăţindu-şi felul de a fi. Avea să devină o femeie cu umor, cu multă lumină în ochi, avea să fie o femeie magnetică, atractivă, iubită, avea să înţeleagă şi să aline temerile iubitului, avea să ştie metode şi practici, avea să trăiască frumos, avea să răspândească iubirea asemeni unui parfum mistic.

***
Prima iubire a venit însoţită de frică, de lipsa comunicării şi de ironii. Ceva din determinarea iniţială s-a ciobit, ceva a lăsat o fereastră închisă în urmă.

***
Şi au urmat iubirile pământene cu tot alaiul de frustrări, de laşităţi, de trădări, de refuzuri care rănesc, ori de replici care mortifică, au urmat relaţiile neclare ori înceţoşate, toate frământările de nespus, toate trăirile paradoxale de stări de bine amestecate cu neînţelegeri, cu sentimente de însingurare, au urmat iubirile pământene...

***

Stătea acum şi le privea pe rând şi îşi spunea că trebuia să fie o noimă, că era un rost clar şi imediat în toată harababura aceea de trăiri încâlcite; îşi spunea că ele aveau un mesaj doar pentru ea şi privindu-le atent  din acel unghi începu să întrevadă sensul care îi era adresat: întâlnise oamenii care se opuneau a ceea ce ştia ea că trebuie să fie şi atâta timp cât se lăsase prinsă în jocul lor trăia nefericirea; intrase în regulile lor, în modul lor de a fi, se pliase pe  toanele, ori lipsa  de sensibilitate emoţională, intrând într-un tărâm care nu era al ei. Toate acele manifestări de aparentă lipsă de iubire nu erau decât jaloanele care îi arătau că e necesar să devină stăpână pe felul ei de a fi, că e momentul de atâta timp să-şi manifeste  propriul " a fi" şi să-şi stabilească propriul parcurs emoţional şi relaţional, că e în sfârşit momentul să aleagă drumul personal pe care va întâlni oamenii meniţi şi că e momentul să se desprindă, să devină EA care fusese pregătită să fie în viaţa asta. 

***
Orice femeie, la orice vârstă poate să îşi recupereze  diamantul care a fost ţinut ascuns, ori împrumutat  din frică de a nu fi pierdut. Orice femeie, la orice vârstă îşi poate dezvălui adevărata identitate, poate redeveni ceea ce a promis să fie. Orice femeie, la orice vârstă, poate lăsa femeia din ea să iasă la lumină... acum  e momentul ca orice orhidee să-şi arate spendoarea!



Niciun comentariu: