miercuri, 31 decembrie 2014

La multi ani!

Din anul ce trece am învăţat că pe un om  bun de îl cauţi, bun îl găseşti şi dacă rău îl cauţi şi rău îl găseşti.
Fie ca noi toţi, bun să căutăm anul ce stă să înceapă şi să ne bucurăm în  frumuseţea lui.









luni, 29 decembrie 2014

Focul aprins

Mi-am aprins cu trudă focul, am pus în el vreascuri de lacrimi fierbinţi
Am adunat rugi de înfrângeri şi trude,
Am pus jarul de după arderea frunzişului din tufe
Mi-am rupt lăstarele vechi din trunchiul tânăr
Mi-am pus mugurii la încolţit şi mi-am aprins  focul cel viu
L-am parfumat cu smirnă şi cu cetină din nemurire
L-am înteţit cu ritmul din suflet ca să îmi amintesc,
Ca să ne amintim cum să ne aprindem focurile de pe vârfuri,
Cum să trimitem iar semnale de dor şi de luptă şi de veste bună,
Mi-am aprins iar focul vieţii ca să mă duc spre veşnica lună,
Ca să luminez ca veşnicul soare şi pentru ca tu să îţi aminteşti de mine
Când vei sta în lung sub cerul nopţii albastre privind la licărul de stea.




sâmbătă, 27 decembrie 2014

Gândul de sfârşit de an



Spunem că nu ştim cum este cu adevărat cineva căci de fiecare dată  când îl întâlnim este într-o altă etapă a dezvoltării lui şi avem despre el imginea pe care o înţelegem noi în momentul repectiv, însă mereu putem vedea lumina divină din el şi atunci  îl cunoaştem şi pe el şi rostul  său pe drumul nostru. 


miercuri, 24 decembrie 2014

Gândul de Crăciun



Poate că ar fi mai multă pace pe lume dacă am conştientiza că cel mai des  comunică adicţiile sau viciile noastre, mai puţin ceea ce suntem în esenţă.






luni, 22 decembrie 2014

Secret Santa -Tai chi 2014


 La un moment dat apar oamenii care trăiesc şi  iubesc din esenţa fiinţei lor, de dincolo de înfăţişare, de schimbări, de aparenţe; oameni care şi-au dat la o parte straturile sezoniere, emoţionale, şi-au lepădat măştile, au parcurs drumul până dincolo de impulsuri şi de manifestările tipice  vârstei, sexului, constituţiei şi au descoperit imuabilul din ei. Au simţit imensa bucurie asemănătoare contemplării muntelui Fuji de dincolo de ramurile inflorite de cireş, s-au umplut deplin de acea stare şi din acel vârf însorit luminează şi trimit raze  către ceilalţi oameni. 

Sunt oameni care se adresează din miezul fiinţei lor către miezul fiinţei tale, îţi transmit mesaje din eternitate, te cunosc dincolo de capricii, de anotimpuri de fluctuaţii, dincolo de convenţii, de impresii. Sunt cei care şi-au întâlnit esenţa şi de aceea pot trece dincolo de  învelişurile tale, până la esenţa ta, până la fiinţa infinită





vineri, 19 decembrie 2014

Gândul de week-end-111



  Orice creaţie, la un moment dat din existenţa sa îşi va contesta creatorul sau se va considera        superioară lui. Să persevereze pe această cale însă duce la autodistrugere.




vineri, 12 decembrie 2014

Gândul de week-end -110



 Trăieşti o vreme dorind să te afirmi, să fii recunoscut, apoi, vine momentul  în care nu mai doreşti să demonstrezi nimic nimănui, ci pur şi simplu să îţi faci treaba conform cu cel care simţi că eşti.. 

vineri, 5 decembrie 2014

Gândul de week-end-109


Într-o zi i-am spus vieţii că vreau să mă cunosc... şi am întâlnit oameni lângă care am trăit întâmplări ce mi-au arătat cine sunt şi oameni cu care am trăit evenimente ce m-au făcut să ştiu cine nu sunt. Tuturor le mulţumesc.

miercuri, 3 decembrie 2014

Năluca...

" De ce nu admiţi adevărul?
  Care adevăr?
  Că lingura nu există."  - Matrix

Fuioare, visuri, iluzii, convingeri...

Dacă azi aş veni şi ţi-aş spune, "De ce nu admiţi adevărul?" ai şti despre care Adevăr  vorbesc? Dacă ţi-aş spune că tot ceea ce trăieşti este Visul tău şi că din absolut tot ceea ce există acum în viaţa ta te bucuri de nişte beneficii. Indiferent dacă trăieşti o situaţie nefericită sau nu, este pentru că TU ţi-ai creat-o prin convingerile tale şi stai încă în ea pentru că beneficiile ei încă te mulţumesc.  Ştiu că îţi e greu să înţelegi sau să admiţi dar vine  un moment când devii conştient de faptul că  TU eşti  acela care îşi  poate schimba convingerile şi pe cale de consecinţă visul pe care îl trăieşte.

 ACUM e singurul adevăr deplin, acum, trăit cu tot sufletul, cu toată onestitatea îţi schimbă definitiv viaţa şi conştiinţa. Priveşte în jurul tău şi acceptă că oamenii, situaţiile şi stările au fost create de tine, sau de mintea ta atunci când o anume parte din tine a dorit puternic să trăiască un  scenariu. Nu, nu e rău deloc atâta timp cât ai avut de învăţat, transformat, şlefuit dar când simţi că nu mai aparţii, că nu mai faci deloc parte din acel registru, în loc să te tângui, revino la convingerea care ţi-a creat propriul scenariu şi schimb-o, treci la ceva ce te reprezintă în noua stare, în noua situaţie. Onorează cu respect şi recunoştinţă tot ce ai trăit, mulţumeşte, iartă şi CONTINUĂ!