joi, 19 martie 2015

Carrefour

Pe 20 martie se împlinesc şase ani de când există acest blog. Clipei inspirate din iubire care a făcut să fie posibilă materializarea lui  şi acelora care sunt meniţi să le fie adresată  această postare, le dedic gândul meu de acum:

E o scară anume pe care te trezeşti deodată, în viaţă fiind. Când pui piciorul pe una din trepte şi stai aşa un timp începi să simţi...apoi să vezi şi să auzi...îi vezi pe ceilalţi, la un moment dat îi şi auzi cu adevărat şi apoi îi simţi... există o scară, în viaţă fiind şi există o treaptă în care îţi laşi inima să cânte ... pur şi simplu îi dai un ton inspirat de legea divină a muzicii şi o laşi să răsune în tine, în afara ta, în veacurile prin care ai trecut suferind, iubind, muncind, trăind...pe acea treaptă, acolo, asişti la renaşterea sevei tale, la schimbarea din rărunchii neamului tău până la clipa prezentă, până la acumul în care te afli. Îţi plângi atunci toate stângăciile faţă de tine însuţi, faţă de firea esenţei tale, plângi, plângi, plângi...apoi simţi cum vălul se destramă şi cum o pace senină te inundă şi seva cea nouă pătrunde în fiecare celulă, în fiecare trăire, în toată fiinţa din neamul tău ... simţi că eşti mai puternic, mai viguros, plin de viaţa cea nouă, cu o vitalitate de demiurg.

Apoi, la un răstimp, pe o altă treaptă anume, simţi tot mai mult valurile iubirii cum trec prin tine, cum vin din tine sau cum te străbat. Eşti atât de plin de fluxul acesta încât alţi oameni simt reazemul, forţa, izvorul limpede ce te străbate şi te caută. Atunci, în viaţă fiind, ai şansa de a deveni Prometeu... ştii că şi ei pot face ceea ce ai parcurs tu, ştii că tot ce ai dobândit până acum   nu e doar pentru tine şi încet, delicat, le mai ridici câte o povară de pe umerii aplecaţi, le mai porţi o tristeţe, le mai cari o desagă. O faci pentru că acum ştii că iubeşti divin, pentru că într-un moment de cer deschis ai putut să le auzi cântecul inimii şi te-a durut mai mult decât ai fi putut imagina şi mai ales pentru că ai înţeles că poţi să o faci, pentru că iubeşti.

"Purtati-va sarcinile unii altora si veti implini astfel Legea lui Christos".


Niciun comentariu: