joi, 29 iunie 2017

O altfel de privire-170- Atunci când...

În anumite momente ale vieții întâlnești un om în preajma căruia sufletul tău se simte firesc, se arată așa  cum e și nu există vreun sentiment de jenă, de a te ascunde sau de a arăta altceva decât simți. Alături de acest om  sufletul tău crește,  devii mai bun și  îți dorești să evoluezi. Dacă  iubirea vă cuprinde pe amândoi, vei observa că parcă printr-o ciudată întorsătură de baghetă a destinului,  de la un anumit moment dat încolo încep să reapară în viața ta situații aproape aidoma cu cele trăite  altădată, cu precădere  acele situații în care ai simțit durere, frustrare, în care te-ai simțit victimă sau abandonat ori trădat. 

Este  acea iubire care readuce toate iubirile trecute pe ecranul prezentului, toți oamenii care te-au rănit sau pe care i-ai rănit parcă te privesc cu ochii iubitului, ți se strecoară iar în pulsul vieții din vene, se alungesc în răsuflarea de acum. Poate că nu pricepi rostul acestor situații, poate că ești înclinat să reiei șablonul mental potrivit căruia orice ai face, același destin te sabotează, poate că marea ispită a durerii te străbate iar. 

Acea  iubire, foarte puternică și rară, mai întâi te face să îți deschizi inima cât mai larg, să devină o  imensă floare radiind bunătate și lumină. Atunci, când se întâmplă, când ești convins că trăiești ceea ce ți-ai dorit mai mult și mai bun, încep să apară situațiile amintite mai sus, deja trăite și care au lăsat multiplele cicatrici. Este de fapt felul acelei iubiri de a trece la vindecare pentru că ea știe că fiecare din momentele trecute ce revin acum nu au fost trăite în iubire, așa că le readuce la viață ca să fie vindecate în lumina sa, iubirea cea frumoasă din urmă.  Este de fapt șansa noastră de a închide ceea ce mai sângera liniștit în interior, de a da drumul să curgă lacrimilor ce apăsau mult în adânc. 

Se spune că marile iubiri sunt furtunoase, sau că aduc mari zbuciumări. Cred că marile iubiri sunt minunatul prilej de a putea trăi în sfârșit frumos în această viață și reprezintă  oportunitatea de a ne schimba trecutul începând cu momentul prezent. 
***

Atâta timp cât o persoană nu a trăit o experiență în iubire, va trebui să se întoarcă pe pământ pentru a retrăi aceeași experiență.” Lise Bourbeau


Niciun comentariu: