luni, 27 august 2018

Poveștile sufletului 6- Unii oameni...

Sunt acei oameni pe lume care par a fi făcuți dintr-un aluat diferit. Sunt magnetici fără a fi ostentativi, iubesc frumosul în toate manifestările lui,  iubesc pacea și o caută în tot ce fac și în ce trăiesc. Discuțiile cu ei sunt despre principii și esențe, despre acel ”dincolo de”. Sunt oamenii  lângă care ai un sentiment de liniște, de acasă și bine, aceia care îți fac sufletul să zâmbească de fiecare dată când te gândești la ei. 

Oamenii care  au  menirea ambiguă a amestecului de înfățișări sub care  se arată: sunt purtătorii de înțelepciune, cei ce inspiră  blândețea  și răbdarea, făcătorii de  bunătate și  neimplicare în ce este efemer, aceia care înțeleg manifestarea fizică a invizibilului și nebănuitului și  au puterea de a vindeca folosind vorbele sau atingerea, sau  readucând echilibrul  în timpul traiului lângă ei.

Câteodată, în anumite adieri, dacă îi privești cu atenție și dacă ei vor asta, poți să vezi chipul lor adevărat de lumină, chipul cu care au venit la înfățișarea dintâi și cu care lucrează nevăzut ca veritabili colectori și transformatori de deșeuri nebănuite și adeseori neștiute: ei adună, strâng, separă priviri invidioase, vorbe trădătoare, gesturi lașe, promisiuni deșarte de pe oriunde le întâlnesc și le preschimbă prin făptura  lor în gesturi de afecțiune, priviri calde, gânduri de vindecare, atingeri de inspirație. 

Unii oameni sunt ei înșiși bucăți vii de Rai. 



Niciun comentariu: