joi, 3 iunie 2010

A toutes celles que je n’ai pas été …


Din punctul de vedere al pietrei sunt o apăsare lină în trecere grăbită sau în aşteptare cuminte...
Din punctul de vedere al aerului sunt o trecere dulce prin inima sa ori un răgaz ...

Din punctul de vedere al unui bărbat anume nu sunt femeie cum ar trebui; altui bărbat îi par mult femeie ...

Din punctul de vedere al copiilor mei sunt iubirea blândă sau aspră ; altor copii le sunt prezenţă vie ...

Din punctul de vedere al oamenilor ce mă cunosc sunt pe rând simpatică, liniştitoare, neliniştită, iresponsabilă, serioasă, fidelă, inconstantă, zăpăcită, matură, ingenuă, apropiată, distantă, rezonantă, realistă, idealistă, cu capul în nori, rece, caldă, harnică, leneşă, deşteaptă, fraieră, bună, rea, misterioasă, deschisă, pasională, calculată, rebelă, ...

Din punctul de vedere al minţii mele puteam fi mult mai multe, puteam să nu ratez în alegerile făcute, puteam să învăţ răbdarea şi reflexivitatea, puteam să am mai mult curaj şi să mă avânt mai mult, puteam să fiu oricare din variantele mai bune ale mele...

Din punctul de vedere al inimii mele sunt mereu EU cu toate acelea care nu am fost şi cu toate acelea care am vrut să fiu. Inima, EA ştie tot despre mine şi îmi şopteşte constant „ să ne bucurăm în cinstea tuturor acelora care ai fost şi eşti. Mai ales în cinstea a tot ce ai considerat greşit, ratat şi lipsit de valoare în viaţa ta. În cinstea a tot ceea ce prin aparenta ratare ţi-a adus dorinţa de a fi altfel, de a fi mai aproape de esenţa ta adevărată. Tot ceea ce ţi-a adus tristeţe şi eşec. A toutes celle que tu n’as pas été.”

Din punctul de vedere al Divinităţii sunt una dintre toate fiinţele frumoase de pe Pământ; îmi repetă mereu prin şoaptele inimii.

 
 
http://www.youtube.com/watch?v=4XG9mkhIIHc&feature=related

2 comentarii:

Radu spunea...

Din punctul meu de vedere esti oaza de liniste, frumusete si sensibilitate, in care, sarac simtindu-ma, ma intorc mereu cu smerenie pentru a ma mai imbogati cu o parte din mine.
Intr-o lume a oglinzilor in care ma privesc, esti oglinda care ma priveste si care ma lasa inauntru pentru a ma putea privi si eu.
So, shine on ever this insane world, you crazy diamond!

Armonia spunea...

Suntem stropi de diamante luminoase , unii pentru altii. Ne vedem stralucirile cand lumina le mangaie. Zambesc, cu mult drag, Radu.

"De-aceea cand ma ard in strafundul ochilor
niciodata atinsele de mine lumini,
suava durere albastra-mi intind peste crestet,
sa-mi tina loc de cer.
Si daca ma dor pe mine insumi, cu rauri,
cu pietre, cu o dunga de mare,
atat cat sa-mi fie toate un pat,
totdeauna neincapator gandului meu
in vesnica crestere, o, n-am sa stiu ca si tu
te dori pe tine asemeni, si nu eu sunt acela
cu care vorbesc!" -Enghidu, Nichita Stanescu