miercuri, 16 decembrie 2015

O altfel de privire-90- Și dacă ți-aș spune?

Dacă ți-aș spune că o femeie știe... mereu, prin tot ce este ea, prin celule și gânduri și trăiri, prin sentimente și emoții, ea știe de fiecare dată când i te adresezi de aproape sau de peste zări, știe când o faci cu iubire și când nu... Mult timp o femeie poate să nu înțeleagă, să creadă că i se pare, să se mintă dar începând cu un anumit moment al ființării sale știe când iubirea unui bărbat o face să crească, o onorează, o strălucește. Știe când vine spre ea un gând neplăcut, de nerecunoaștere a frumuseții ei, de poftă lacomă și interesată de genul "Ce ți-aș face de te-aș prinde" sau acel   gând de "Ia mai lasă-mă cu mofturile tale, vai de tine și de lumea ta". O femeie știe când iubirea bărbatului o ajută să crească ori dimpotrivă o slăbește în ceea ce este deja. 

Când te va vedea apoi sau veți vorbi ea va fi poate ciudată sau neobișnuită, însă cu zâmbetul pe care îl vei vedea își duce cum știe mai bine rănile pe care le-ai lăsat fără să bănuiești măcar în ființa ei. Câteodată chiar îți va spune deschis că o doare și că îi e greu... ascult-o, căci așa e!

Când se va fi simțit însă prea obosită, ori vlăguită de atâtea săgeți otrăvite, o femeie  va pleca... și nici măcar nu vei ști că chiar dacă mai este  fizic lângă tine, îți vorbește ori te însoțește în treburi, ea nu mai este în tine cu tine și tu nu mai ești în ea. Și asta ți-a spus-o cândva, dar nu ai avut răgazul să o crezi.

O femeie vine, iubește, plânge și pleacă... 


Niciun comentariu: