marți, 22 decembrie 2015

O altfel de privire-92- Căci e doar între voi doi

Uităm ades că întotdeauna, în fiecare moment al ființării noastre pe acest Pământ facem și acționăm exact atât cât putem noi mai bine pentru  etapa, înțelegerea, deschiderea pe care le trăim atunci. Se întâmplă să primim în schimbul intențiilor noastre bune răspunsuri absurde, uneori contradictorii a ceea ce am oferit, se întâmplă să acționăm cu dragă inimă și să fim criticați, ori judecați ca nefiind conformi cu..., să fim respinși ori să primim în schimb vorbe aspre care uneori se strecoară tăios în suflet. 

***
Vine un moment în care viața poate să pară absurdă până la alienare, ori chiar până la grotesc; vine un moment în care chiar plin de toate intențiile bune, încărcat cu cea mai dezinteresată pornire, gesturile, faptele tale sunt judecate, respinse, atacate. 

Acela este unul din marile daruri ale vieții: momentul  când poți să înțelegi că tot ceea ce faci și ce trăiești este de fapt între tine și Divinitate, de la prima suflare până la ultima. Când înțelegi acest adevăr acea parte din tine care suferă din cauza nedreptăților, ori a inegalităților, ori a injustei măsuri dispare căci având ca tovarăș Divinitatea, simțindu-i mereu prezența alături  ești în orice împrejurare prețuit, valoros, împlinit. În această tovărășie înțelegi și că totul este doar între voi doi, și mai ales între tine și ceea ce faci: acțiunile tale sunt valoroase în ele însele și te împlinesc prin realizarea lor și nu prin vreo recunoaștere ulterioară; de atunci încolo lucrezi în faptă și în gând având zâmbetul divin călăuză. Chiar și cele mai pure și miraculoase trăiri ori ființări au fost puse la încercare, respinse ori murdărite de răspunsurile și faptele oamenilor prin vremuri. Prin urmare să aștepți recunoașterea ori înțelegerea din acea parte poate fi o trăire fragmentată de  neputințele  acelora spre car merg intențiile tale. 

***

Vei fi judecat, respins, batjocorit indiferent cât de nobilă și pură e fapta ta... important e să o faci oricum, căci mereu este doar între voi doi, între tine și Divinitate ... în rest este o roată ce se învârte ori o tablă de șah ce se schimbă periodic. 


Niciun comentariu: