vineri, 8 ianuarie 2016

O altfel de privire-96- Alchimie

Fiecare viață are menirea de a descoperi taina alchimiei... fiecare dintre noi știe deja, inconștient să facă această transformare a ceea ce este depășit, inferior, deteriorat, alterat, ruginit în ceva nou, reînnoit, purificat. Corpul fizic o face mereu, Pământul însuși știe să facă toate astea, plantele o știu și ele. 
De ce nu ar putea și Omul Conștient să înfăptuiască astfel de lucrare, mai ales că este considerat a fi superior celorlalte forme de existență materială? 

***

La o privire mai atentă, Spiritul e cel care, clipă de clipă ne oferă prilejul să ne manifestăm ca veritabili alchimiști: el ne aduce permanent situația, starea, sentimentul, trăirea, gândul tocmai bune de a fi înnobilate, șlefuite, valorizate. El  cunoaște cel mai bine ritmul pulsatoriu a toate câte sunt, el e cel care a dăruit respirația și bătăile inimii, mișcarea ondulatorie din toate; el, Spiritul ne învață că e o vreme de a primi și o vreme de a da, o vreme de a accepta și o alta de a oferi și că acestea sunt strâns unite; e un timp în care primești hrană, aer, energie, ori bucuria celui care oferă și e un alt timp în care procesezi ceea ce ai primit și apoi, la rândul tău dai  tot ce rezultă din lucrarea pe care ai făcut-o.

***

E o vreme în care ești obișnuit și te bucuri când primești, ai vrea să primești mereu și apoi tot mai multe... se întâmplă apoi să descoperi bucuria de a oferi, de a da mereu și mai mult fără să aștepți ceva, până când doar a oferi e sinonim cu fericirea.... vine apoi o altă vreme în care constați că îți vine greu să accepți, să primești până când înțelegi că de fapt a primi e o altă formă de a oferi: a oferi prilejul altui spirit de a se bucura de fericirea dăruirii. 

***
"Ce ar face iubirea în această situație?" rămâne formula  alchimizării conștiente pentru ceea ce Spiritul ne aduce să experimentăm: gânduri, sentimente, idei, acțiuni, lucrare personală; toate vin spre noi într-o formă sau alta, important e cum le lăsăm să plece de la noi. 

 Și astfel, există o vreme când ajungi să înțelegi că nimic, absolut nimic, nici un ideal pământesc nu e mai presus de a iubi oamenii și a lucra pentru binele acelora din viața ta, începând cu tine însuți.

Iată adevărata alchimie a Spiritului.





Niciun comentariu: