duminică, 29 noiembrie 2015

O altfel de privire 87- Feminin-masculin

În fiecare dintre noi există  o parte  bărbat și o parte  femeie, o pereche și  fiecare dintre noi e conștient de partea  predominantă a sa în anumite perioade ale vieții  până când simte echilibrul și pacea din sine. 

Când ne naștem nu avem sentimentul că suntem altceva decât un întreg și abia mai târziu, odată cu conștientizarea diferențierii oamenilor după sex apare perspectiva care se conturează tot mai mult în timp și anume că am fi incompleți  și că am avea nevoie de celălalt, de sexul opus pentru a reface rotundul, sfera.

***

În copilăria mică, pentru câțiva ani de la începutul vieții m-am simțit un androgin fericit; nimic nu reușea să-mi tulbure sentimentul de întreg și de deplin. Odată cu înaintarea în vârstă și cu multele convenții sociale, cu falsele șabloane și uzanțe ceva din mine, poate chiar acea jumătate în căutarea căreia am pornit mai târziu, ceva din mine deci s-a pierdut și mi-a lăsat dorul și regretul de a nu fi fost băiat. Apoi, mult mai târziu, când am încetat să mai regret partea masculină pe care o ignoram și am acceptat femininul în care mă născusem pe lume, am vrut să îl pun alături de masculinul cuiva; prin urmare l-am oferit cu iubire de fiecare dată și m-am vrut femeia aceea potrivită, unică, totală; dăruindu-mi femininul am trăit acel sentiment de liniște și bucurie a regăsirii, de apartenență, m-am simțit femeia masculinului pe care îl iubeam.

Dar atunci când dăruirea nu era înțeleasă, ori acceptată, ori era chiar ignorată, ceva din interior începea să sufere până când spunea "Gata, e de ajuns!" și mă rechema din celălalt înapoi. Recent am înțeles că e vorba de partea masculină din mine care veghează  cu răbdare și dragoste ca femininul ce-l port să fie fericit și împlinit. De fiecare dată știe să  protejeze partea feminină lângă care a apărut în viața asta, de fiecare dată o susține, o alină și se lasă susținut, alinat, iubit de ea. El, acel masculin pe care îl port vegează ca femininul din mine să fie iubit așa cum merită  de un alt masculin, din alt om în timp ce caută femininul potrivit și pentru el.

  Și atunci, poate  că noi, de fapt, nu căutăm bărbați sau femei potriviți sexului cu care ne-am născut ci acei oameni care au  o pereche  de masculin-feminin care să se potrivească perechii de masculin-feminin din noi înșine. 

Niciun comentariu: