marți, 1 septembrie 2015

O altfel de privire-73- Oamenii din viața noastră

- Acum cred că  știu...
- Ce știi, mă întrebă îngerul zâmbind.
- Cum e cu oamenii din viața noastră, cu iubirea, cu certurile și împăcările, cu relațiile...
- Hm, crezi sau știi?
- Știu, acum știu ce am trăit, acum înțeleg... E o mare parte din noi, nevăzută, care acționează.. o parte căreia unii îi spun subconștient, sau Sinele sau Spiritul... el e cel care știe ce oameni sunt necesari în viața noastră ca să ne ajute să ne înțelegem, să ne vindecăm, să evoluăm. Și de fiecare dată oamenii și relațiile pe care le creăm cu ei sunt cele mai potrivite pentru acele momente ca să împlinim ceea ce e pentru fiecare. Undeva, chiar dacă nu înțelegem, chiar dacă nu verbalizăm, știm exact ceea ce omul respectiv aduce în viața noastră și de cele mai multe ori el este  ființa necesară vindecării acelui aspect foarte rănit din noi. În mod paradoxal însă, cel mai ades, orbi fiind, nu înțelegem că totul e chiar foarte simplu dacă ne-am lăsa purtați de acel interior al nostru ... și ne opunem, începem să gândim, să căutăm logica, începem să resimțim dureri trecute aduse la lumină cu și  mai mare  putere și atunci, în loc de a ne aduce unul altuia vindecarea, de multe ori, nu facem decât să mărim rana și chiar să o îngropăm și mai mult în noi ca să nu mai doară atât.Vine un moment în care,  cu toate că ai ajuns ca la nivel de întreg să iubești acea ființă, interiorul tău știe că acolo, în direcția aceea nu mai e nimic de făcut în aceleași circumstanțe, și cum sufletul   vrea  să crească, să evolueze, caută alte variante, alte experiențe, alți oameni ... nu e despre a înceta să mai iubești pe cineva, ci e despre a nu te opri să evoluezi, a nu renunța...
- Și asta e adevărat, zâmbi iar Îngerul spre mine ... și ce mai știi acum?
- Mai știu că fiecare om cu care am vorbit, fiecare clipă trăită cu cineva a fost un pas spre creșterea comună, chiar dacă adeseori nu a părut  așa. Știu acum că atunci când iubești pe cineva, îl iubești pentru toată viața chiar dacă e nevoie să te desparți, să pleci, să cauți alți oameni ...pentru că de fapt totul e despre suflet, și creștere. și pasiunea de a trăi și a te desprinde de viață ... când iubești, iubești pentru toată viața.

_ Da, îmi spuse Îngerul zâmbind, când iubești, iubești pentru că e în esența ființei tale, în celule, în ADN, în miezul tău... iubești pentru toată existența.

FII BINECUVÂNTAT!








Niciun comentariu: