miercuri, 2 mai 2018

O altfel de privire-195-Fiecare suflet

Fiecare suflet are drumul său, probele sale, încercările, examenele, salturile sale. Uneori se întâmplă să se poticnească, să nu înțeleagă, să nu aibă forță și rămâne blocat într-un anume punct ori se mișcă într-un cerc halucinant. atunci apare cineva nou în viața sa. Adeseori, noul venit vine pe fondul iubirii și ne îndrăgostim, însă e acea iubire care a venit ca să ne desțelenească din fixații, rigidități, înțepeniri. Când ne deblocăm, sau când mai mult nu se poate în direcția comună, cînd ne încăpățânăm să persistăm,  drumurile se distanțează tot mai mult și apare altcineva care, tot pe fondul iubirii, dar cu alt fel de a fi, mai aproape de înțelegerea noastră, ne ajută să vedem ceea ce până atunci era ca un văl pe ochii noștri. 

Adeseori iubirea vine ca să ne ajute sa pășim pe o treaptă mai sus și de puține ori vine  ca să rămânem împreună până la sfârșit sau veșnic, așa cum credeam inițial. Ea e singura care ne poate face să ne punem întrebări, care ne poate face să ne schimbăm cu adevărat pentru a putea evolua. 

Abia atunci, la un anumit nivel al creșterii noastre, suntem împreună cu partenerul de suflet, până atunci, ne îmbătăm în trăirea și jucarea unor roluri frumos cosmetizate, lipsite tocmai de iubirea pe care o  proclamăm. 

În iubire, poți face tot vrei dar nu mai poți face orice pentru că îți pasă de durerea celuilalt, de consecințele acțiunilor tale și dorești fericirea lui la fel ca pe a ta. În iubire nu mai poți folosi oamenii ca pe obiecte pentru că simți cum e să fii ca celălalt. 



Niciun comentariu: