duminică, 6 octombrie 2019

O altfel de privire-214- Toamna

Venirea fiecărei toamne aduce cu ea o altă stare de contemplare...dacă fiecare primăvară egalizează, toamna face diferența. Fiecare dintre pomi își arată lumina interioară doar toamna: sunt unii care ard rapid sau cei care rămân brusc golași. Mărturisesc, mă  farmecă aceia care, în condițiile brumei, ori ale  aceluiași vânt rece se transformă în lampioane ce luminează cu o flacără sublimă până când se golesc și se sting, lăsând crengile nude.

***

Starea frunzei se schimbă fundamental și sufletul meu simte simultan trăirile toate: tristețea despărțirii eterne, bucuria transformării și încântarea verdelui ce va veni ireversibil, frigul din dor și albul din pur laolaltă. În toamnă sunt în același timp toate împreună și uneori îmi sunt atât de mult încât limitele mă dor sau mă amuțesc.

Deunăzi mă durea corpul de carne cu o durere din lupte invizibile, din chemări de evadare... apoi, am pășit pe tărâmul acela al muzicii, am pipăit clapele cele albe și le-am simțit luciul în timp ce îmi observam corpul rigid: de mult ușile se închiseseră cu zgomot și sunetele acelea se strecurau prin crăpăturile solidei fortificații precum razele îndrăznețe ce intră în unghere neștiute.

***

Ne dorim mai ales ce respingem și asta ne sfâșie.

***

” Fă, Doamne, pace în lume!” i-am zis privind cerul cenușiu... ”Fă pace în tine!” mi-a zis vocea dinăuntru și atunci am înțeles că pacea e de găsit în fiecare dintre noi pentru ca să existe pe lume. 
Un comentariu:

Howard Finance spunea...

Salut,

Ai nevoie de finanțare?
Împrumut de afaceri sau personal?
Vrei să-ți refinanțezi afacerea?

Suntem o instituție financiară de renume care vă poate ajuta să reduceți rata lunară, astfel încât clienții noștri să aibă opțiuni de rambursare la prețuri accesibile, precum și spațiu pentru a respira când vine vorba de sfârșitul lunii. Contact Mail: Howardfinancialaid@yahoo.com

Împrumuturile noastre sunt bine asigurate pentru securitatea maximă este prioritatea noastră. Vă pierdeți somnul în timpul nopții vă faceți griji cum să obțineți un împrumut legitim? putem ajuta cu o dobândă scăzută de 4%. Suntem credibili și detaliile sunt strict confidențiale. Oferim împrumut doar la rata dobânzii de 4%.

Dacă sunteți interesat, contactați-ne astăzi pentru mai multe detalii despre cum să începeți cu suma dorită de împrumut.

Contact Mail: Howardfinancialaid@yahoo.com
Whatsapp: +1 (573) 279-4038
Adresa companiei: West Ave, Hawthorne, CA.

Cele mai bune gânduri.