marți, 13 decembrie 2016

O altfel de privire-124- Rotirea

În mișcarea  unduioasă a unei roți există pururi o învățătură: o rotire completă e însoțită de înaintare atunci când ceva se opune, când există o anume rezistență.  Aceeași roată, în aer se învârte pur și simplu năucă...doar pe sol sau pe o suprafață ce  se împotrivește poate înainta. 

Rostul vieții noastre pe Pământ este să parcurgem cercuri complete în situații care într-o anume măsură ne rezistă; atunci înaintăm  în direcția dorită, când suntem conștienți că e firesc și chiar de folos să parcurgem tot cercul încercărilor noastre pe calea ce se opune suficient de mult încât să ne asigure suportul pe care călătoria noastră se desfășoară constant. 

***

Există un moment în care, tot repetând rotundul eforturilor în linia avansării continue, suntem prinși în așa măsură în ondularea grațioasă a mișcării încât totul pare fluid, totul devine  alunecare armonioasă, roata și drumul sunt  îmbrățișare intimă, un împreună - separat care, prin  continuul său devine mișcare, curgere, fluid, imaterial. 
***
Prin natura vieții, fiecare dintre noi se află zilnic pe calea cercurilor ... prin natura forței interioare unii dintre noi creează mișcare din rotirea completă în medii aparent ostile ... prin natura grației divine,  încă puțini se topesc în fluidul curgerii din dansul celor trei.


Niciun comentariu: