miercuri, 1 aprilie 2015

Sufletul, el ştie...

Fiecare întâlnire este o  aventură ce te invită să o trăieşti, fiecare relaţie este un prilej de descoperire şi rotunjire. Orice întâmplare aduce cu ea dezvăluiri şi semne pentru parcursul viitor. 
Referitor la oameni, nici ei nu scapă de ambiguu în prezenţa lor alături de alţi oameni, chiar şi în prezenţa lor cu ei înşişi. 
Se întâmplă uneori ca oamenii să transmită mesaje înşelătoare către ceilalţi semeni, să spună şi să creadă chiar lucruri pe care nu le simt cu adevărat ci le-au împrumutat sub influenţa altora, le-au crezut ca adevărate pentru ei fiind asociate cu nişte emoţii care le dădeau şi mai mult iluzia adevărului. Sufletul însă, el ştie singurul ce e adevărat şi îşi creează relaţiile lui cu alte suflete. El ştie ceea ce are nevoie omul în care stă, el vede o altă perspectivă pe care mintea omului o ignoră, şi atunci, pentru că sufletul este însăşi viaţa din interior, îşi creează legăturile sale cu sufletele de care are nevoie, şi ignoră mintea ce, bezmetică se ia după uzanţe. Sufletul e din altă sferă de fiinţare şi de aceea el poate cuprinde neînţelesul şi de multe ori recunoaşte ceea ce e de folos sau nu. Aşa că, în lumea din suflet, fiecare dintre noi avem un drum din pomi înfloriţi prin care păşim de-a lungul vieţii şi în care suntem cei deplini, cei întregi, cei alături de cei meniţi. În lumea din suflet ştim că oamenii au multe de învăţat până vor înţelege, până vor accepta  alte perspective, sau că poate
să treacă şi viaţa întreagă până să  înţeleagă...  de aceea sufletul ne duce spre împlinirea menirii noastre, nelăsându-ne să ne prăbuşim, să cădem pe drum în urma trădărilor, sau lipsei de francheţe, sau când nu suntem onoraţi aşa cum se cuvine de alţi oameni. Chiar şi atunci, sufletul are modul lui frumos de a comunica şi de a transmite acelor suflete pe care mintea le consideră josnice, că sunt acceptate, iertate şi sprijinite în drumul lor spre desăvârşire. 

Sufletul, el ştie.... şi e de ajuns. :)



Niciun comentariu: