sâmbătă, 30 decembrie 2017

O altfel de privire-177-Ceasul inimii

Anul ce se destramă acum rămâne  ca fiind anul inimii...e anul în care am îndrăznit, am făcut un pas în lateral să contemplu alt drum... și mi-a plăcut atât încât am pornit pe el. Și pe drumul acesta am lăsat doar inima să cânte, să vorbească, să decidă... și cum parcă atât aștepta, inima a făcut toate astea  și mult mai mult: m-a învățat că atunci când trăiești din inimă, când încetinești glasul minții, trăiești înmulțind: în anul inimii, tot ce am trăit a fost înmulțit cu doi, toate sentimentele, emoțiile, toate trăirile au fost înmulțite. Oamenii se tem de asta și de aceea, preferă să trăiască din minte ca să împartă totul, chiar se spune că doi oameni care trăiesc împreună, împart viața la doi.

***

Anul acesta am ales să înmulțesc viața..inima e cea care sporește, care adună, care face ca totul să crească prin urmare am trăit anul acesta o viață dospită mult, ca un cozonac imens, plin cu toate dulciurile și bunătățile doar bănuite până atunci... Am trăit  din inimă și am văzut până unde se poate ajunge, cât de mult poate să crească viața ... și mi-a plăcut... nu e deloc ușor pentru cine nu poate duce, pentru cine e învățat să împartă, să trăiască în porții mici ca să nu facă indigestie, nu e ușor deloc pentru cei ce trăiesc preponderent din minte... 

***

2017, anul inimii, al creșterii și înmulțirii vieții rămâne anul meu de miracol, prima minune înfăptuită din curaj și suflet. Este anul iubirii frumoase, este primul ceas al iubirii pure din marea curgere a timpului ce a început în clepsidra  întoarsă de curând. 


Niciun comentariu: