luni, 28 februarie 2022

O altfel de privire-308- Portul

 Fiecare suflet trăiește acel sentiment al vaporului care își caută un port unde să ancoreze; fiecare suflet este în același timp și vapor și port: caută să cuprindă și să fie cuprins. 

Poate că de aceea, din acest necuprins, hoinărim în vis și faptă, până când ne găsim  locul anume din sufletul altcuiva unde să ne lăsăm ancora, unde să ne bucurăm de tihnă și frumusețe împărtășită. Orice apus contemplat în doi este infinit mai frumos, mai colorat, mai hrănitor. 

***

Ne-am întâlnit într-o zi anume... universurile noastre s-au cunoscut treptat și am știut că e una din acele întâlniri care sunt menite să transforme până în straturile din adâncuri. Sunt unele întâlniri care te fac să îți dorești schimbarea și înțelepciunea... în preajma unor anumite ființe simți altfelul așa cum nu l-ai simțit niciodată. .. un dialog  începe în subtilul pe care nu îl bănuiai până atunci și percepi sensuri și rosturi... trăiești vindecări, lămuriri, eliberări... înveți să faci alegeri înțelepte, înveți răbdarea și accepți realitatea iubirii... și a adevăratei libertăți. 

Sunt unele întâlniri ce devin prilejuri pentru adevăr și dezvăluire proprie, pentru deschiderea inimii. 






Niciun comentariu: