luni, 23 ianuarie 2023

O altfel de poveste-17- Fidelitate

 Există în natura umană o latură ce se hrănește cu reconfirmarea fidelității... periodic, din ființa noastră se înalță niște fuioare ce transmit un mesaj către ceea ce ne este în atenție cu precădere în acea clipă: asemeni mesajelor trimise altădată de pe înălțimi prin vălătuci de fum, tot așa, ființa noastră comunică adeseori cu „celălalt” pentru a-l asigura și a-i cere asigurarea unei fidelități garanție de continuitate.

Oricât de bine „am ști”, oricât de înaintați în vârstă am fi, acel „te iubesc” și „vreau să continuăm” se vrea afirmat la anumite intervale, sub anumite forme. 

Fie că ia forma unei constante prezențe, ori a unei prietenii de durată, fie că apare sub forma respectării unei promisiuni, ori a dezvăluirii interioare, această veritabilă „reînnoire a jurămintelor” este motorul  continuării. Cu toate că fiecare dintre noi știe atât de puțin încât să aibă certitudini în viața asta, pe o scară superioară, la un nivel invizibil, viața însăși este aceea care vrea să știe care îți mai sunt fidelitățile, spre ce anume ți le-ai orientat și dacă tocmai aceea, vitală, este de actualitate. 


Periodic viața îți cere reînnoirea jurămintelor față de ea însăși fără vreun interes anume, ci doar ca să știe cum va purta cârma în continuare. 





2 comentarii:

Nima spunea...

😘❤️ ...continuăm

Armonia spunea...

Continuăm, Ni! <3