miercuri, 13 ianuarie 2021

O altfel de privire-242- Libertatea...

 De fiecare dată, la școală fiind, când aveam de dat un test și profesorul alegea să ne ceară să scriem despre ce vrem, pentru majoritatea dintre noi acesta era cel mai dificil test. Mă revăd stând în fața foii albe, neștiind ce să aleg...

Libertatea este una dintre temele cele mai dificile pentru om și de aceea, deși declară că și-o dorește și chiar că o prețuiește, adeseori se oprește la libertinaj confundând-o cu acesta. 

De fapt este o mare diferență între cele două  iar Libertatea, la fel ca și Iubirea, odată ce ești în miezul ei, nu te mai lasă să faci orice.  Pentru că atunci înțelegi ce înseamnă conexiunea și consecința, în acel miez fiind știi că singura libertate pe care ți-o permiți este aceea de a continua să îți dorești să evoluezi, să devii mai bun, mai conștient. 

Înțelegi că totul pe lumea asta este ca și cum ai de învățat un manual de instrucțiuni pentru o mașinărie, care rând pe rând este corpul sau corpurile pe care le ai, societatea în care trăiești, Pământul pe care ai apărut, Universul în care se află toate și Sinele.


Abia apoi, după ce afli despre toate acestea, după ce înțelegi și cunoști aceste instrucțiuni, afli despre libertatea de a le putea folosi, apoi despre aceea de a le putea încălca în mod asumat  și în final ajungi la libertatea de a alege unicitatea creației tale. 




Niciun comentariu: