joi, 9 septembrie 2021

O altfel de privire-277- Gata să...

 Există în tot ce facem un moment în care suntem „gata să...” urmat imediat de cel în care acționăm. Acel moment, este ultimul în care suntem chemați să decidem, este acela care stă în deplina noastră putere, căruia îi spunem liberul nostru arbitru. De fiecare dată, prin contopirea cu o credință, o simțire, o atracție, sau dimpotrivă, prin golirea de noi, prin respingerea pe care o identificăm puternic, alegem să facem un pas sau să ne oprim. Acel moment este cel care ne reprezintă, acea decizie ne face să fim ceva. 

Când mă gândesc la acea clipă de dinaintea acțiunii, uneori mă văd ca în fața unei aruncări în gol; de fiecare dată am avut sentimentul că nu știu exact ce va urma dar de cele mai multe ori am descoperit apoi că ceea ce trăiam stătea  în puterea mea, că eram capabilă de acel zbor, că pe măsură ce înaintam simțeam tot mai mult că știu și pot, că acel zbor era deja în mine dintr-un timp neștiut. 

În acea clipă de „gata să...” avem uneori un elan și o credință care ne umplu de încredere și forța de a face saltul, oricât de improbabil ar putea fi el considerat de oricine altcineva, iar alteori, deși saltul pare ușor și la îndemână pentru alții, nouă ni se pune o frână interioară și ezităm ori ne oprim definitiv la acea limită. 

Există în fiecare dintre noi un semafor în inimă care ne dă verde sau nu în clipa de dinaintea unei treceri  și deși pare paradoxal, adeseori îl confundăm cu vocea din creier pentru că avem sentimentul că ceea ce vine din inimă e mai degrabă emoție și nu voce interioară. 

În câteva situații am făcut pasul dincolo de acel moment de liman cu sentimentul unei împuterniciri invizibile, de netăgăduit, venite de undeva dintr-un interior încă neînțeles... și exact atunci, ce a urmat după acel salt a fost peste orice așteptare, a fost aproape de minune. 


Adeseori ne aflăm la granița dintre „înapoi” și „înainte”, dintre „a sta” și „a merge”, dintre „ a aștepta” și „ a iniția” dintre „ a primi” și „a da”, în acel „gata să...”  și tot de atâtea ori avem șansa creșterii și a germinării. 





Niciun comentariu: