marți, 20 aprilie 2021

O altfel de privire-254- Vârsta...

  Cum un om trece prin vârste, cred că și Lumea trece prin vârstele ei. Se întâmplă să admirăm pe cineva pentru modul elegant în care știe să îmbătrânească și obișnuim să spunem” X a îmbătrânit frumos!” . Este un mod în care ne exprimăm admirația pentru felul cum arată, cum se comportă și ce se simte în preajma lui la nivel subtil. În mod asemănător, putem privi la Lumea întreagă ca la o ființă ce trece prin vârstele ei și nu putem să nu remarcăm nepotrivirile, stângăciile cu care își trăiește vârsta. Așa cum unui adult nu i se mai potrivește un comportament de copil râzgâiat, nici omenirii nu-i șade bine deloc o mentalitate de Ev Mediu... este izbitor de neadecvat și trist să vezi cum cineva se refugiază în atitudini nepotrivite, în virtutea unui teribilism de conduită și atitudine repetat de atâta timp încât devine lege. 

Privind la ceea ce trăim de la o vreme, cred că Lumea este ca acela care, ajuns la vârsta matură a asumării a ceea ce este, amână încă și rămâne în mod voit la stadiul infantil, pentru că, deocamdată este singurul pe care îl cunoaște bine și îi dă iluzia unui confort familiar.

Dar tot la fel de bine cred și că nu e departe timpul în care tot Lumea, va ajunge să își asume vârsta într-o primă fază și apoi tot ceea ce decurge de aici. 





 

Niciun comentariu: