vineri, 8 octombrie 2021

O altfel de privire-282- Balansul

     Observ adeseori sinusoidele după care funcționăm, simțim, gândim... ele sunt ca niște onduleuri pe anumite frecvențe specifice fiecăruia dintre noi... Avem un sus și un jos maxim între care viața noastră se balansează perioade bune.

Câteodată mi se întâmplă să văd acest balans după care se petrece viața mea și a celorlalți. Suntem ca pe niște trepte pe care tot oscilăm până când vine vremea să trecem pe o altă bandă de oscilație... uneori în sus, alteori în jos. Când trăim conștientizarea propriei benzi și apare dorința de a ieși din ea, la un anume timp se produce și mutarea; nu poți ieși din pivniță dacă nu știi că există un afară, și odată ce vrei să ieși, acest lucru se va întâmpla. 

Între timp, tot ceea ce „vedem”, ce spunem, ce simțim depune mărturie asupra locului în care suntem dar și a locului în care vrem să ajungem. Există în fiecare dintre noi o rază personală care apare atunci când ne manifestăm: chiar dacă vorbim despre cineva, chiar dacă descriem ceva din afara noastră, chiar dacă povestim ceva la care am fost martori, de fiecare dată, raza personală însuflețește și colorează tot ceea ce exprimăm. 

Vedem, simțim, înțelegem ceea ce suntem noi și nu vedem, simțim, înțelegem ceea ce este  fără noi, ceea ce pur și simplu ESTE. 




Niciun comentariu: