sâmbătă, 23 octombrie 2021

O altfel de privire-287- Și apoi...

     De fiecare dată când pornesc pe un drum nou simt dorința de a fi acolo, îmi verific rapid starea fizică, estimez ce îmi va fi necesar ca provizii și pornesc. Nu știu ce voi întâlni, nu cunosc meandrele drumului, nici cum se va schimba vremea, nici ceea ce voi vedea. dar știu clar că îmi doresc să fiu acolo. Adeseori trec prin păduri dese din care nu pot vedea mai departe de zece metri, sau traversez drumuri, albii de ape, câmpuri uneori. Toate îmi vorbesc, toate îmi dau un sentiment de bucurie, sau de curiozitate, de mister uneori, de comuniune și împărtășire cel mai des. Câteodată, fără vreun avertisment, după câte o cotitură mă trezesc într-un loc ce îmi taie răsuflarea, ce mă face să simt încântare, uimire, recunoștință, admirație, însuflețire. În acele dezveliri surprinzătoare de tărâmuri nebănuite simt cum îmi crește inima, sufletul întreg cum devine nețărmurire și cum o pace infinită mă umple până în firide neștiute. 

***

         Fiecare drum al vieții este o trecere prin neguri, o traversare prin ceață, prin încercări, prin comunicări și fapte, prin trăiri și separări, prin frământări interioare până când  în fața ta se deschide zarea, infinitul, neînlănțuitul și neferecatul. Odată ce l-ai întrezărit, acel tărâm, odată ce l-ai cunoscut, el se distilează treptat în recunoaștere, în simțire, în trăiri și conștiință. Și trăiești apoi tot mai mult în acel sens nou, în acea evidență familiară de acum pentru tine până când știi că Ești ea, acea evidență. Știi că ești din imemorial și către imemorial, știi că totul are o înțelegere nouă pentru tine și bănuiești că acela este începutul altui drum. 

***

            Trăiesc înfiorarea spiritului și a simțurilor în fața măreției Vieții, contemplu Vastul uimitor ce mă conține și îmi iau un răgaz în care să îmi las ființa să simtă această bucurie, încredere, pace. Te aștept o vreme știind că mă aștept tot pe mine și apoi vom porni din nou sau doar ne vom bucura că Suntem și asta va fi de ajuns.   




Niciun comentariu: