marți, 6 decembrie 2022

O altfel de poveste-3- Surpriza

 Perioada din an pe care o traversăm stă mai ales sub semnul introspecțiilor personale dar și al căldurii manifestate și primite; al bucuriei și  parfumului de scorțișoară, al aburilor colorați, al obrajilor îmbujorați, al iubirii din surprize și gesturi. 

 Sărbătorile de acum, Sf Nicolae, Crăciunul și trecerea spre un nou an, sunt momente în care exprimăm și împlinim dorințe; mai mult decât în alte perioade, obișnuim să facem bilanțuri, să tragem așa numite linii sub liste, să deschidem noi drumuri personale. 

***

Acum mai ales, dorința și nevoia se amestecă și suntem atenți mai mult la semnificații, la încărcătura gestului și intenției decât la faptul în sine. Acum se arată și roadele a ceea ce am semănat peste an în alt plan, cel  subtil, invizibil. Dacă ar fi să rămânem o clipă atenți la aceste roade, am vedea și simți cum în ghetuțele sufletului găsim multe daruri de preț, surprize nebănuite, care ne-au găsit într-un mod magic după părerea noastră, dar care, ne-au așteptat cuminți ca să le descoperim. Astfel, odată cu dulciurile din ghetuțele materiale, cu pungile de cadouri din sărbători, în alveolele de suflet și înțelegere apar semne de bucurie și acceptare cu care să citim cărțile relațiilor, globuri de prețuire și bunăvoință cu care să împodobim casele noastre, acceptarea în firesc a emoțiilor pe care le simțim, precum și naturalețea exprimării trăirilor noastre cu care să ne parfumăm gesturile, îmbrățișări afectuoase și sincere cu care să ne încălzim drumurile și șederile. 

***

E acea perioadă a anului când lista de dorințe se vrea parcursă și completată, și e acea perioadă a anului când, mai mult ca oricând mă îndeamnă Iubirea să îi pun panglicile îmbujorate pe fiecare din cadourile surpriză ale vieții. 

Să ne bucurăm, coșul e plin și ne îmbie! 




Niciun comentariu: